Ergonomska Klececa Stolica - Zdrava Stolica

klececa-radna-kancelarijska-stolica

klececa-stolica-dugo-sedenje        kicma-ledja-bol-rad        kriva-kicma-pravilno-sedenje-rad        zdravlle-kicma-ledja-vrat-bol

                        
radna-kancelarijska-decija-stolica

ŠTA JE ERGONOMSKA KLEČEĆA STOLICA           sedenje-pravilno-stolica-radna-kancelarijska

Ergonomska Klečeća Stolica je stolica koja obezbeđuje ergonomski položaj tela pri sedenju.Ovakvim načinom sedenja se povećava ugao između butina i torza,karlica je pomerena unapred a butine se nalaze ispod kukova.Potkolenice obezbeđuju drugu tačku kontakta,tako da telo ne klizi napred sa stolice.Ovakav sedeći položaj podstiče pravilno držanje kičme.Držanje tela u ovoj stolici je drugačije nego pri sedenju na tradicionalnoj stolici.Naginjanjem karlice napred i nižim položajem kolena u odnosu na kukove,kičma se ohrabruje da usvoji ispravan položaj,kao kada se stoji.

To znači da su težina i pritisak gornjeg dela tela umanjeni kroz sedište i noge, tako da kičmeni diskovi nisu ispupčenog oblika i mišićima nije potrebna velika snaga za održavanje uspravnog položaja.

Pritisak na diskove lumbalnog dela kičme je smanjen na samo 35% kada se sedi u ovom klečećem položaju.Ovakav položaj takođe omogućava bolji protok krvi do kičmenih diskova,što znatno može da odloži proces degeneracije kičmenog diska.

radni-sto-stolica-kancelarijska-podesiva                         klececa-stolica-namestaj-radna

UDOBNOST

Uprkos imenu,kolena ne snose nikakvu težinu tela.Umesto toga težina je raspoređena između leđa,butina i potkolenica,a ne samo u donjem delu leđa, sto je primer kod tradicionalne stolice.Kao rezultat toga kompresivne sile koje deluju na kičmu prilikom sedenja na ovakvoj stolici,kao i bol u leđima su minimalni.

Ergonomska Klečeća Stolica je takođe dobra za trudnice,posebno u kasnijim fazama trudnoće,zbog toga što je manji pritisak na matericu jer je povećan ugao između trupa i butina.Ergonomska Klečeća Stolica je poznata i po mnogim drugim imenima:Yoga stolica,Kolena stolica,Stanje stolica,Sedite Kleknite stolica i td...

klececa-stolica-kicma-bol-ledja                    POBOLJŠANA AKTIVNOST UNUTRAŠNJIH ORGANA

Pomerena karlica napred prilikom sedenja na Ergonomskoj Klečecoj Stolici ne samo da omogućava pravilno držanje kičme i položaj tela već poboljšava i disanje,cikulaciju i probavu.Povlačenjem ramena unazad i pomeranjem grudi napred,kapacitet pluća se povećava,manji je pritisak na srce pa je tako i cirkulacija krvi povećana. Unutrašnji organi trbuha takođe trpe manji pritisak kada je kičma u pravilnom položaju pa je samim tim poboljšano i varenje.

SMANJENA NAPETOST U MIŠICIMA,ZGLOBOVIMA I TETIVAMA

Pravilno držanje i pravilan položaj kičme pri sedenju na Ergonomskoj Klečećoj Stolici težinu tela raspoređuje između delova mišicno-skeletnog sistema,i smanjuje snagu pritiska i bol u bilo kom trenutku.Ergonomska Klečeća Stolica smanjuje napetost mišica i napor i zato je smanjen rizik od povrede kičme dok se sedi na njoj.

 

KLIKNITE NA SLIKU ZA UVEĆANJE

JEDNOSTAVNOST UPOTREBE

 

Ergonomska Klečeća Stolica je tako dizajnirana da veoma lako može da se koristi.Ona ima razne nivoe podešavanja,tako da svaki pojedinac lako može pronaći svoj optimalan sedeći položaj.

Širok spektar podešavanja visine (jednostavnim odvijanjem ili zavijanjem navoja na zadnjoj strani stolice),čine da je ova stolica idealna za rad kod različitih visina radne ploče.

 

 

 

POBOLJŠANA KONCETRACIJA I PERFORMANSE

Loš položaj pri radu može dovesti do umora,gubitka produktivnosti,glavobolje,pogoršanja postojećih povreda leđa.Poboljšanim držanjem tela,ispravljanjem kičme,boljom udobnošcu pri sedenju,Ergonomska Klečeća Stolica podstiče bolju koncetraciju i produktivnost tokom celog dana.


          zdravlje-kicma-bol-ledja          

 

RADNO OKRUŽENJE

Ergonomska Klečeća Stolica daje udoban položaj za ravnu kičmu svojim raznim podešavanjima.Iako je upotreba ove stolice počela sa onima koji pate od problema sa leđima,danas je koriste sve osobe u svim vrstama poslova i svim okruženjima.Ergonomska Klečeća Stolica je pogodna za odrasle,tinejdzere i decu kod kuće i u kancelariji.One su savršene za trudnice jer povećavaju ugao između torza i butina i one koji imaju problema sa leđima,kukovima,prostatom ili drugim manjim tegobama torza.

PODOBNOST

Ergonomska Klečeća Stolica je savršena kombinacija ergonomije i elegantnosti bilo da je koristite u kancelariji ili kućnom okruženju.Idealna je za one koji imaju problema sa leđima i lošim držanjem,problema sa kukovima,prostatom ili druge tegobe izazvane korišcenjem tradicionalne stolice.

pozicije

Takode, klečeci-sedeći položaj omogućava vašoj dijafragmi slobodno kretanje i samim tim poboljšava se disanje i cirkulacija krvi.Zauzvrat ćete dobiti povećanu energiju i koncetraciju a osećaće te se zdravije.Dugoročna upotreba dovešće neminovno do jačanja vaših leđnih mišića.

Ergonomska Klečeća Stolica je vaša dobitna kombinacija za vaš dobar stav,dobro zdravlje vaših organa i koštano-mišićnog sistema.

 

radna-kancelarijska-stolica                    klececa-stolica-zdravlje-sedenje-ukocenost-radna